Slideshow

Agenda

Fontys ICT

Fontys ICT

Agenda

Agenda

Op deze agenda zie je wanneer alle activiteiten van start gaan. Meld je aan via de aanmeldknop bij de desbetreffende training. 

Filter op categorie:
Filter op locatie:
Doorlopend
Iedere donderdag
van 10:30 tot 11:15 uur

Intervisie voor een soepele (afstudeer)stage (doorlopend)

Online | Nederlands Intervisie voor een soepele (afstudeer)stage (doorlopend)
Stages kunnen leuk en leerzaam zijn, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Er kunnen zich op de werkplek, in het contact met collega’s en in de opdracht allerlei zaken voordoen die lastig zijn. Vaak kun je dit zelf oplossen met de reguliere begeleiding. Soms kun je echter behoefte hebben aan heel gerichte tips en oplossingen die bij jou passen. Of je nu voor het eerst stage gaat lopen/gaat afstuderen, of je gaat voor een herkansing, er komen altijd veel nieuwe dingen op je af. In geval van een herkansing is het altijd goed om nogmaals kritisch te gaan kijken, waar ging het de vorige keer nu écht mis? En hoe kun je het nu anders aanpakken?  De wekelijkse intervisie biedt zo’n plek waar allereerst naar je geluisterd wordt, zonder dat de docent of stagebegeleider erbij betrokken is. De studenten die je bij ons ontmoet zijn geïnteresseerd in je verhaal en zijn bereid met je mee te denken. Dat geldt ook voor de begeleiders die veel ervaring hebben als studie- en jobcoach. Ook zij helpen je heel gericht. We hebben geen vaste agenda, en je kunt op ieder moment van je stage/afstuderen deelnemen. Soms kom je er nu eenmaal pas later achter dat je wat ondersteuning kunt gebruiken!  We nodigen je uit mee te doen aan deze zinvolle en gezellige online-groep, zie aanmeldbutton hieronder. 
Lees meer...
Iedere woensdag van 14:00 – 15:00 & dinsdag van 11:00 - 12:00

Inloopuur plannen

Eindhoven | Nederlands & Engels Inloopuur plannen
Kun je hulp gebruiken bij het maken of het houden aan een planning of vind je het bijvoorbeeld lastig om overzicht te bewaren en je tijd goed in te delen? Kom dan naar een van de wekelijks inloopuurtjes iedere woensdag van 14:00 – 15:00 of  op dinsdagochtend van 11:00 - 12:00 in 4.36 (R10) waar je al je vragen kunt stellen rondom plannen, overzicht creëren, tijdmanagement, een goede balans vinden tussen studeren en ontspanning en nog veel meer.   Kom gerust binnenlopen als je even samen wilt sparren op het moment dat voor jou goed uitkomt, wij helpen je graag en denken met je mee in wat jij nodig hebt.    
Lees meer...
Iedere maandag
van 11:00 tot 12:00 uur

Study Support TQ

Eindhoven | Nederlands & Engels Study Support TQ
Tijdens het werken aan complexe projecten, kan je geconfronteerd worden met uitdagingen waar je alleen soms geen antwoord op vindt. Heb je wel eens ervaren dat je energie afneemt en de motivatie daalt? Dat je de taken op je planning uitstelt of het lastig vindt om je aandacht vast te houden, waardoor de ervaren stress toeneemt? Of dat je niet weet waar je moet beginnen als je feedback wilt gaan vragen aan docenten?    Soms is het fijn om te merken dat je niet de enige bent die dit wel eens lastig vindt. Daarom organiseren we wekelijkse bijeenkomsten waar je met Student+, een ervaren studie- en jobcoach en medestudenten kan sparren over zaken die jou bezig houden. Samen zoeken we naar praktische tips en handvaten die jou kunnen helpen om meer grip te krijgen op je studie. De coachmomenten worden afgewisseld met sessies waar thema’s als uitstelgedrag, stress, feedback en documenteren uitgelicht worden.     
Lees meer...
Iedere maandag en woensdag
van 11:00 tot 12:00 uur

Inloopspreekuur taalvaardigheid Nederlands

Eindhoven | Nederlands Inloopspreekuur taalvaardigheid Nederlands
Heb je vragen over documenten of presentaties die in het Nederlands geschreven of gegeven worden, kom dan langs tijdens dit inloopspreekuur. 
Lees meer...
september 2023
7 september tot 9 november
van 11:00 tot 11:30 uur

Goede start groep

Tilburg | Nederlands Goede start groep
De goede start groep is voor studenten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij de opstart van hun studie.  Voor de Goede Start groep is geen vast programma, we bekijken samen hoe de opstart van je studie verloopt en denken met je mee bij vragen en uitdagingen die je ervaart.  Even samen terugkijken en vooruitkijken.  De bijeenkomsten zijn vast op donderdag om 11:00 tot 11:30 uur in P8 0.19      Let op: de goede start groep is niet verplicht. Laat even weten of je aansluit! 
Lees meer...
oktober 2023
5 oktober tot 28 oktober

Workout of the day

Eindhoven | Engels Workout of the day
School of Life hosts activities and events centered around a single theme. We try to design this to empower you and transform you into a confident individual! Workout of the day Buckle up, because we're about to unleash a crazy, entertaining, and healthy adventure with a Workout of the Day, or as we like to call it, WOD! We have our MORNING SESSION followed by a FREE BREAKFAST! (08.00 - 09.00) After our AFTERNOON SESSION you'll be treated to a well-deserved FREE HEALTHY SNACK! (16.00 - 17.00
Lees meer...
11 oktober tot 2 november
van 14:30 tot 16:00 uur

Taalondersteuning schrijven algemeen

Eindhoven | Nederlands Taalondersteuning schrijven algemeen
Ben je bezig met een verslag, voor stage, je afstuderen of iets anders, en heb je graag wat extra hulp? Kom dan naar een van de trainingen ‘taalondersteuning schrijven algemeen’. De eerste twee bijeenkomsten zijn bedoeld om je te helpen met het ordenen van je tekst en het schrijven van een goede inleiding. De derde bijeenkomst is een werkbijeenkomst waar je zelfstandig werkt en vragen kunt stellen aan de docent.
Lees meer...
31 oktober tot 12 december
van 14:00 tot 15:00 uur

How to be Dutch

Eindhoven | Engels How to be Dutch
A workshop to get to know the Netherlands a little better. A low key environment to learn about habits, language, practical information and more. 4 meetings in total (more if needed) 
Lees meer...
november 2023
1 november
van 15:00 tot 16:15 uur

Concentratie training Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Concentratie training Eindhoven
Heb je last van concentratieproblemen tijdens het studeren? Vind je het lastig om je aandacht erbij te houden en word je vaak afgeleid? Tijdens deze training gaan we aan de slag met het verbeteren van je concentratie. Je komt meer te weten over concentratie en ontdekt nieuwe handvaten die bij jou passen! De training wordt in het Engels gegeven. Wanneer er geen internationale studenten zich aangemeld hebben, wordt de training in het Nederlands gegeven. 
Lees meer...
10 november tot 1 december
van 14:30 tot 16:30 uur

Succesvol Solliciteren I

Online | Nederlands Succesvol Solliciteren I
Solliciteren op een stage of afstudeerstage is een (in)spannend proces. Om je te helpen een stage te vinden die bij jouw talenten en wensen past, bieden we een sollicitatietraining online aan waarin de volgende stappen van het sollicitatieproces aanbod komen: Onderzoeken wat je wilt doen en bereiken tijdens je stage en waar je goed in bent; Onderzoeken welk soort werk en welke organisatie daar bij past; Het vinden van (stage-)vacatures bij organisaties die passen bij de uitkomst van je onderzoek; Verbeteren van je CV, motivatie en Linkedin-profiel; Contact leggen met organisaties van jouw keuze; Het voorbereiden op het gesprek; Het sollicitatiegesprek oefenen.
Lees meer...
28 november
van 13:00 tot 14:00 uur

Op kamers gaan, hoe pak je dat aan?

Online | Nederlands & Engels Op kamers gaan, hoe pak je dat aan?
Op kamers gaan hoort natuurlijk bij de studententijd, al helemaal als je ver moet reizen. Het kan, vooral tegenwoordig, erg lastig zijn om aan een kamer of woonruimte te komen. Vanuit Student+ kunnen we je ondersteunen bij dit proces, want hoe kom je nu precies aan een kamer? Denk hierbij bijvoorbeeld aan: bepalen wat voor woonruimte je zoekt, zoeken op het internet, een bericht naar de verhuurder of bewoners schrijven, jezelf presenteren op een hospiteeravond en het aangaan van een contract. Hoe helpen wij hierbij? In canvas hebben we documenten met tips en omschrijvingen geplaatst zodat je jezelf in kan lezen. Hiervoor kun je toegang krijgen. Er worden twee online workshops georganiseerd waarin we samen naar het proces kijken. Hierin kan je ook je ervaring delen en sparren met mensen die ook op zoek zijn naar een geschikte woonruimte. Bijeenkomst zal in het Engels zijn indien internationale studenten aansluiten. 
Lees meer...
december 2023
6 december
van 14:00 tot 15:00 uur

Training Feedback Tilburg

Tilburg | Nederlands Training Feedback Tilburg
Vind je het lastig feedback te geven? Feedback te vragen? Of heb je geen flauw idee wat je precies moet met de feedback die je krijgt? Dan ben je niet alleen. Leer stapsgewijs feedback geven en interpreteren. De training vindt uitsluitend plaats bij een minimumaantal van drie aanmeldingen. Indien de training wegens onvoldoende aanmeldingen geannuleerd wordt, ontvang je een week van tevoren een melding hierover. Anders kun je ervan uitgaan dat de training doorgang zal vinden.
Lees meer...
8 december tot 12 januari 24

Succesvol Solliciteren II

Online | Nederlands Succesvol Solliciteren II
Solliciteren op een stage of afstudeerstage is een (in)spannend proces. Om je te helpen een stage te vinden die bij jouw talenten en wensen past, bieden we een sollicitatietraining online aan waarin de volgende stappen van het sollicitatieproces aanbod komen: Onderzoeken wat je wilt doen en bereiken tijdens je stage en waar je goed in bent; Onderzoeken welk soort werk en welke organisatie daar bij past; Het vinden van (stage-)vacatures bij organisaties die passen bij de uitkomst van je onderzoek; Verbeteren van je CV, motivatie en Linkedin-profiel; Contact leggen met organisaties van jouw keuze; Het voorbereiden op het gesprek; Het sollicitatiegesprek oefenen.
Lees meer...
8 december tot 22 december
van 11:00 tot 12:00 uur

How to apply successfully

Eindhoven | Engels How to apply successfully
Applying for an internship or graduation internship can be an exciting and stressful process. To help you find an internship that suits your talents and wishes, we offer an online application-training course that covers the following steps of the application process: 1. Research in the things you would like to do and achieve during your internship, and insights in the things you are good at. 2. Investigate which type of work and which organization suits it; 3. Finding (internship) vacancies at organizations that match the outcome of your research; 4. Improving your CV, motivation letter and LinkedIn profile; 5. Make contact with organizations of your choice; 6. Preparing for the interview; 7. Practicing the job interview.    
Lees meer...
13 december
van 15:00 tot 16:00 uur

Training Feedback Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Training Feedback Eindhoven
Vind je het moeilijk om feedback te geven? Of er om te vragen? Of weet je niet wat je moet doen met de feedback die je krijgt? Dan ben je niet alleen. Leer de stappen om feedback te geven en te interpreteren in deze training
Lees meer...
15 december
van 14:30 tot 16:00 uur

Workshop schrijven van een verslag

Eindhoven | Nederlands
Ben je bezig met een verslag, voor stage, je afstuderen of iets anders, en heb je graag wat extra hulp? Kom dan naar de training ‘schrijven van een verslag’. Het maakt niet uit hoe ver je al bent met het document. Je komt om te werken aan je document en wij zijn er om te helpen je tekst te structureren of om verdieping aan te brengen.  
Lees meer...
januari 2024
10 januari
van 14:00 tot 15:00 uur

Training How to stay motivated Tilburg

Tilburg | Nederlands Training How to stay motivated Tilburg
Moeite met motivatie? Moeite om aan de slag te gaan en je draai te vinden? Schrijf je in voor de training en vind de motivatie weer met behulp van verschillende tips.   De training vindt uitsluitend plaats bij een minimumaantal van drie aanmeldingen. Indien de training wegens onvoldoende aanmeldingen geannuleerd wordt, ontvang je een week van tevoren een melding hierover. Anders kun je ervan uitgaan dat de training doorgang zal vinden.
Lees meer...
17 januari
van 13:00 tot 14:00 uur

Training How to stay motivated Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Training How to stay motivated Eindhoven
Moeite met motivatie? Moeite om aan de slag te gaan en je draai te vinden? Schrijf je in voor de training en vind de motivatie weer met behulp van verschillende tips.  
Lees meer...
februari 2024
7 februari
van 14:00 tot 15:00 uur

Training Energiebalans Tilburg

Tilburg | Nederlands Training Energiebalans Tilburg
Eenmalige training waarin studenten inzicht verkrijgen in hun energie gevers en energie vreters. Ze leren hoe zij hun energieniveau in balans kunnen houden en welke invloed zij hier zelf in hebben. De training vindt uitsluitend plaats bij een minimumaantal van drie aanmeldingen. Indien de training wegens onvoldoende aanmeldingen geannuleerd wordt, ontvang je een week van tevoren een melding hierover. Anders kun je ervan uitgaan dat de training doorgang zal vinden.
Lees meer...
21 februari
van 13:00 tot 14:00 uur

Training Energiebalans Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Training Energiebalans Eindhoven
Eenmalige training waarin studenten inzicht verkrijgen in hun energie gevers en energie vreters. Ze leren hoe zij hun energieniveau in balans kunnen houden en welke invloed zij hier zelf in hebben.
Lees meer...
maart 2024
6 maart
van 14:00 tot 15:00 uur

Effectief communiceren Tilburg

Tilburg | Nederlands Effectief communiceren Tilburg
Vind je het soms lastig om op iemand af te stappen om een gesprek te starten? En wanneer je een gesprek hebt, deze gaande te houden? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met deze social skills en zorgen we ervoor dat jij meer ervaring krijgt omtrent deze onderwerpen! De training zal in het Engels gegeven worden, mits er geen internationale aanmeldingen zijn. Dan wordt de workshop in het Nederlands gegeven. De training vindt uitsluitend plaats bij een minimumaantal van drie aanmeldingen. Indien de training wegens onvoldoende aanmeldingen geannuleerd wordt, ontvang je een week van tevoren een melding hierover. Anders kun je ervan uitgaan dat de training doorgang zal vinden.
Lees meer...
13 maart
van 13:00 tot 14:30 uur

Effectief communiceren Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Effectief communiceren Eindhoven
Vind je het soms lastig om op iemand af te stappen om een gesprek te starten? En wanneer je een gesprek hebt, deze gaande te houden? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met deze social skills en zorgen we ervoor dat jij meer ervaring krijgt omtrent deze onderwerpen! De training zal in het Engels gegeven worden, mits er geen internationale aanmeldingen zijn. Dan wordt de workshop in het Nederlands gegeven.
Lees meer...